Vilka är vi på Vasco?

Vasco är resultatet av ett enkelt men viktigt syfte: att få människor att förstå varandra.

number one

Vår historia?

Vasco grundades 2008 av affärsmannen och sjukvårdaren Maciej Góralski, som såg ett konkret och påtagligt behov av elektroniska översättare. Med detta i åtanke har vi vuxit till en av de ledande aktörerna på marknaden för översättningstjänster.

Vi förverkligar detta genom att dagligen överbrygga språkbarriärer. Vår främsta uppgift är att underlätta kommunikationen för personer som talar olika språk. Med våra enheter slipper man missförstånd och kan istället fokusera på nya möjligheter, upptäcka världen och vidareutveckla sin verksamhet.

Vi är stolta över att ha kommit så här långt. Till en början bestod Vasco av en liten grupp entusiaster som ville göra översättningsenheter mer allmänna. Nu är vi närmare 200 personer från 20 länder och 4 kontinenter. Vi är specialiserade på naturlig språkbehandling (NLP), UX-design, programvaruutveckling och programvaruunderhåll.

Förutom enskilda kunder hjälper vi ett flertal organisationer, både offentliga och privata. Vi tillhandahåller översättare till produktionslinjer, hotell, restauranger, skolor och sjukhus.

Vasco under åren

  • Vasco lanseras på marknaden

  • Öppnar onlinebutiker i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Italien och Spanien

  • Första Vasco Translator

  • Första Vasco reseenhet

  • Öppnar butiker i USA, Ungern, Tjeckien, Slovakien och Rumänien

  • Lanserar Vasco Mini 2

  • Öppnar butiker i Sverige, Norge och Finland

  • Lanserar Vasco Translator M3

  • Öppnar butik i Japan

  • Lanserar Vasco Translator V4

Vårt uppdrag

"Om du pratar med en man på ett språk han förstår, når det hans huvud. Om du pratar med honom på hans eget språk når det hans hjärta."

Nelson Mandela

Vasco betyder människor

ceo

Maciej Góralski

Grundare och VD

linkedin

director business

Radosław Studnicki

Chief Operating Officer

linkedin

head of software

Tomasz Stomski

Chief Product Officer

linkedin

Möt vår grundare och VD

Maciej Góralski, företagets grundare och ägare, är utbildad inom ett flertal områden såsom finans, marknadsföring och medicinvetenskap. Resor och medicinska räddningsinsatser är vad Maciej mest brinner för, och det var också det som inspirerade honom till de idéer och lösningar som ligger till grund för Vasco översättare.

"Jag arbetade som frivillig ambulanssjukvårdare på en akutmottagning på ett sjukhus. Där kunde jag, mer än någonsin tidigare, se hur viktigt det är med snabb och exakt kommunikation. Det spelar ingen roll var du befinner dig, hemma eller utomlands, att kunna kommunicera snabbt och smidigt är i många fall avgörande."

Därmed föddes idén om att marknadsföra översättningslösningar. Maciej började helt enkelt sälja de produkter som redan fanns på marknaden. Allt eftersom tiden gick och erfarenheterna blev fler blev det uppenbart att det fanns ett större mål att uppnå.

Och med Vasco som utgångspunkt påbörjade vi tillverkningen av vår originalutrustning.

Lär känna oss bättre

Vi skulle kunna prata i timmar om vad som driver oss och gör Vasco till mer än bara ett antal medarbetare. Men vi är övertygade om att en bild säger mer än tusen ord. Och så är det även i det här fallet.